LFO – publicatie – Florafotografie

Scriptie_Florafotografie.jpg

Florafotografie als autonoom beeld
door: Anouk Paulissen

Zou autonome florafotografie als term het werk van de fotografen die ik wilde groeperen kunnen omvatten? Zouden zij onder deze term in één groep kunnen vallen? Naar aanleiding van deze vragen ontstonden er bij mij meerdere deelvragen. Zijn de eerste natuurfoto’s geen landschapsfoto’s geweest die schilders maakten om het landschap vanuit hun atelier te kunnen schilderen? Zo had men zo geen hinder van wisselende weersomstandigheden en kon men bij elk jaargetijde schilderen. Het zou mogelijk kunnen zijn dat mede hierdoor de natuurfotografie een genre is dat bestaat sinds het ontstaan van de fotografie. Wat is de oorsprong van de natuurfotografie?

Deze scriptie is een onderzoek naar het ontstaan van de natuurfotografie en de ontwikkelingen hiervan naar de autonome florafotografie. Op basis van de verkregen informatie zal ik in de conclusie een antwoord kunnen geven op de kernvragen van deze scriptie zoals hierboven genoemd. Daar natuurfotografie een erg breed begrip is en zowel flora als fauna hier onder vallen, heb ik een onderscheid gemaakt door alleen met flora verder te gaan. De keuze voor flora is gebaseerd op het feit dat het overgrote deel van ‘mijn’ fotografen, zoals genoemd in het voorwoord, flora als natuurelement in hun beelden gebruiken.

Bent u geïnteresseerd; klik op: Zend email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)

! Deze scriptie is tijdelijk uitverkocht! Een 2-de. oplage is gepland