LBK – tweede druk essay

De mythe van het kunstenaarschap

De mythe van het kunstenaarschap – 2e druk – juni 2008

Dit Essay geschreven door lector Camiel van Winkel in opdracht van het Fonds BKVB is gebaseerd op onderzoek verricht in het kader van het lectoraat beeldende kunst van AKV | St. Joost, Avans Hogeschool.

De eerste oplage van 1500 exemplaren is in een half jaar uitverkocht. Op 1 juni 2008 verscheen een ongewijzigde herdruk van dit essay. De verschijning van deze heruitgave valt samen met de aanvang van de tweede werkperiode van vier jaar van het lectoraat Beeldende Kunst.

Studenten van AKV | St. Joost kunnen de publicatie op vertoon van collegepas kopen bij de verkoopbalie in Breda en ‘s-Hertogenbosch. Gereduceerde verkoopprijs 7 euro. Het essay is voor belangstellenden van buiten de academie ook te bestellen bij het Fonds BKVB voor 15 euro.

Meer informatie: link naar de website van het fonds bkvb

Bespreking van het essay: Ingrid Commandeur in Metropolis M

Artikel waarin het essay aan de orde komt: Guus Beumer en Nils van Beek in Metropolis M

Bespreking van het essay: Frank Reijnders in de Witte Raaf

Het volledige tijdschrift online: Website van de Witte Raaf

Beknopte bespreking van het essay: Science guide