LVR – publicatie – grafische almanak Breda

De Grafische Almanak Breda is een initiatief dat inhaakt op de toegevoegde waarde van grafisch ontwerp en de zichtbaarheid van ontwerpers wil vergroten. GAB is een dubbelpublicatie van 144 pagina’s en bestaat uit een objectief wetenschappelijk deel, ingevuld door het lectoraat Visuele Retorica van AKV | St. Joost. Daarnaast bestaat GAB uit een subjectief visueel deel waarin 18 door een jury, geselecteerde ontwerpers hun kijk op het vakgebied laten zien. Met deze publicatie wordt de diversiteit van grafisch ontwerp in Breda zichtbaar en krijgt Breda’s talent een podium.

De jury bestond uit; Peter Rijntjes (directeur Graphic Design Museum), Henk Cornelissen (oud-docent AKV | St. Joost) en Max Bruinsma (publicist).

GAB is een initiatief van grafisch ontwerpers Rob van Hoesel, René Rovers en Yurr Rozenberg. Dankzij de samenwerking met het lectoraat visuele retorica van AKV|St.Joost heeft GAB een inhoudelijke meerwaarde gekregen.

<foto: Wethouder Wilbert Willems ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Yurr Rozenberg en Simone Dresens>

GAB is te koop via het lectoraatsbureau voor 10 euro plus verzendkosten. Of bij de verkoopbalie van Graphic Design Museum Beyerd Breda. Addendum; nov 2011: voorraad van AKV is uitverkocht.

Download de pdf met het artikel van Karel van der Waarde en Maurits Vroombout (1,7 MB)

Mail naar het lectoraatsbureau!

Nadere informatie via Wilma Diepens / lectoraten AKV | St. Joost (088 5 257 370) of Simone Dresens / GAB (06 120 845 13).