LFO – 7 mei – tentoonstelling

paulbogaers_museummaluku_en_kinderen2009_site

‘Er is een weg naar de vrijheid’

Nationaal Monument Kamp Vught
7 mei 2009 – 23 augustus 2009

Vrijheid is een fascinerend begrip: simpel én complex, universeel én persoonlijk. Het roept bij iedereen eigen associaties op. Het herinneringscentrum wil met deze expositie belichten welke functies het gebied en de gebouwen van het voormalige concentratiekamp nu hebben. Weinig andere locaties in Nederland kennen immers zo’n bijzondere combinatie van functies op zo’n historisch beladen plek.

Aan vijf fotografen werd de opdracht verstrekt het thema ‘vrijheid’ vanuit één specifieke locatie te verbeelden.

De tentoonstelling werd samengesteld door Flip Bool, senior collecties & onderzoek van het Nederlands Fotomuseum en lector fotografie aan AKV|St. Joost, Avans Hogeschool. De Amsterdamse ontwerper Lies Ros was verantwoordelijk voor de ruimtelijke en grafische vormgeving van de tentoonstelling.

meer informatie?

Heeft u vragen: Zend een email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)