LBK – 21 october – boekpresentatie

The Fall of the Studio – Artists at Work is een originele verzameling essays die de rol en betekenis van het kunstenaarsatelier in de kunst en kunstkritiek van de tweede helft van de twintigste eeuw doorlicht. Het boek werpt een kritische blik op de veranderingen in de aard en identiteit van het kunstenaarsatelier binnen het kader van de naoorlogse kunstproductie. Het boek verbindt kunstgeschiedenis, -kritiek en -theorie, en belicht specifieke cases van atelierpraktijken (Eva Hesse, Mark Rothko, Olafur Eliasson, Bruce Nauman, Robert Morris, Daniel Buren, Martin Kippenberger, Paul McCarthy, Jason rhoades, Jan De Cock) in de naoorlogse periode vanuit zowel een historisch als hedendaags perspectief. De essays zijn geschreven in een heldere en toegankelijke stijl en zijn er op gericht een publiek te bereiken dat breder is dan de academische gemeenschap.

Tekst/auteurs: Wouter Davidts, Julia Gelshorn, MaryJo Marks, Kim Paice, Kirsten Swenson, Morgan Thomas, Philip Ursprung, Jon Wood .. Samenstelling/redactie: Wouter Davidts, Kim Paice
Uitgeverij Valiz, Amsterdam, 2009, isbn: 978-90-78088-29-5 .. € 17,50

Wouter Davidts is sinds 2009 Hoogleraar Kunstgeschiedenis van de Moderne Tijd aan de VU in Amsterdam. Hij werkte bij de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw aan de Universiteit van Gent en was van 2006 t/m 2008 verbonden aan het lectoraat Beeldende Kunst van Avans Hogeschool. Davidts is auteur van Bouwen voor de kunst? (2006, A&S) en publiceerde veelvuldig over beeldende kunst, architectuur en het museum.

Boekpresentatie
Nicoline van Harskamp, Camiel van Winkel
datum: 21 October – Amsterdam – 8:30pm
plaats: Rijksakademie van beeldende kunsten
Sarphatistraat 470 NL—1018 GW Amsterdam
http://www.rijksakademie.nl

Meer informatie
Heeft u vragen: Zend een email naar het lectoraatsbureau
of bel met: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)