LFO – webdossier John Fernhout

willemsfernhout

Fotograaf en cameraman
John Fernhout (Ferno) was naast cameraman en regisseur ook fotograaf. Het Nederlands Fotomuseum beheert zijn fotocollectie en archief. Het besteedt aandacht aan Fernhout in het kader van de dubbeltentoonstelling This is War! Robert Capa at Work & Gerda Taro. John Fernhout was bevriend met Robert Capa. Zij waren beiden getuige van de Spaanse Burgeroorlog en reisden vervolgens samen door China.
In dit dossier wordt inzicht gegeven in het leven en werk van John Fernhout.

Koppeling naar het webdossier in de site van NFM (Nederlands FotoMuseum)

Samenstelling
Willem Popelier, in het kader van een student-assistentschap bij het lectoraat fotografie van AKV|St. Joost, Avans Hogeschool. Dit in samenwerking met Flip Bool, senior collecties & onderzoek van het Fotomuseum en lector fotografie aan AKV|St. Joost.

Meer informatie
Heeft u vragen: Zend een email naar het lectoraatsbureau
of bel met: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)