LFO – Heruitgave “Brieven aan vader”

donsars.jpg

Brieven aan vader

Op 30 oktober 2006 schreef ik de eerste brief aan mijn vader. In die brief staat ook waarom. Het liep totaal anders, maar voor mij was het erg fijn om eens met mijn vader te kunnen communiceren op een ander niveau dan normaal.

Ik ben de derde generatie die zich bezig houdt met fotografie. De vader van mijn vader fotografeerde, mijn vader fotografeerde en fotografeert soms nog een beetje, en ik fotografeer ook nog steeds. Het gaat in de brieven voornamelijk over mijn vaders fotografie en over mijn fotografie. Waarom we fotograferen of hebben gefotografeerd.

Ik ben blij dat het compleet anders is gelopen dan ik mij had voorgesteld in de eerste brief, en eigenlijk is dat behoorlijk vanzelf gebeurd. Het gaat er om wie je bent en waar je vandaan komt, daar gaat je fotografie uiteindelijk ook over. De foto’s die ik tegenkwam in mijn vaders archief zijn in allerlei opzichten waardevol voor me geweest. Ik kan er ook echt wat mee, ik weet weer waar ik vandaan kom en waar ik sta, misschien zelfs wel waar ik heen wil.

Auteur: Don Sars, 3 delen in verzameldoos, totaal 156 pagina’s, 107 afbeeldingen, 14,5 x 20,5 cm, isbn 978-90-76861-12-8, tweede druk, januari 2010, externe verkoopprijs: 17,50 euro. Kunststudenten betalen 7,50 euro aan de balie van AKV St. Joost.

Te koop in de academiewinkels Breda en Den Bosch en te bestellen via het lectoraatsbureau.

Heeft u vragen over deze publicatie: Zend email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)