LVR – 4 maart – Lezing door Dr. Carla Spinillo

Donderdag 4 maart 2010 van 16.00 tot 17.00 uur
Locatie: auditorium Breda

Designing information about medicines: a user/patient-centred design approach

Dr Carla Spinillo is ontwerper, onderzoeker en docent aan de universiteit van Parana in Brazilië. Ze werkt in de komende zes maanden samen met het lectoraat Visuele Retorica als post-doc onderzoeker.

In haar lezing gaat zij in op de belangrijke rol die grafisch ontwerpers kunnen spelen in de vormgeving van informatie die patiënten nodig hebben om medicijnen te kunnen innemen. ‘Hoeveel?’, ‘wanneer?’, ‘in welke combinatie?’, en ‘wat zijn de bijwerkingen?’ zijn normale vragen. Maar het vinden van antwoorden in bijsluiters, op verpakkingen en etiketten is vaak niet zo vanzelfsprekend.

Grafisch ontwerpers kunnen informatie duidelijker en aantrekkelijker presenteren, maar moeten ook rekening houden met eisen van de farmaceutische industrie en wetgeving. Carla Spinillo laat voorbeelden zien van typografie en beeldgebruik, en toont reacties van patiënten.

Heeft u vragen over deze lezing: Zend email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)