LFO – 29 maart – studiedag

Studiedag Lectoraat Fotografie
Voyeurisme & grenzen van privacy

Maandag 29 maart 2010 – 10.00 – 17.00 uur
AKV | St. Joost / gehoorzaal locatie Breda

Toegang:
– studenten propedeuse fotografie
– studenten Bachelor fotografie 2, 3 en 4 (VT / DT)
– studenten Master Fotografie 1 en 2

Fotografie is een voyeuristisch medium, wordt vaak gezegd. Wat betekent dat? De camera maakt het mogelijk om iemand te bekijken zonder dat de betrokkene het in de gaten heeft. Hoe is de stiekeme blik van de fotograaf in een maatschappelijke context te plaatsen? Waar ligt de grens tussen onschuldige nieuwsgierigheid en schending van iemands privacy? Wat betekent het begrip ‘privacy’ nog in de wereld waarin wij leven?
Kortom; tot hoever kan je als fotograaf gaan? Op deze studiedag zullen verschillende projecten van fotografen en beeldend kunstenaars gepresenteerd worden waarin bovenstaande vragen een rol spelen en zal er vanuit verschillende invalshoeken gekeken worden naar wat privacy vandaag de dag is of kan zijn.

Sprekers zijn onder andere Flip Bool, Karin Krijgsman, Willem Popelier, Rutger van Rompaey, Rachel Marbus en Coralie Vogelaar. Paneldiscussie onder leiding van Michiel van Opstal.

Ter gelegenheid van deze studiedag verschijnt ook een reader met artikelen die de stiekeme blik van de fotograaf in een maatschappelijke context plaatsen.

More information
Download hier de pdf met programma, sprekers en toelichting.

Heeft u vragen over deze studiedag: Zend een email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)