LBK / LVR / LFO – 7 sept – Studiemiddag Visuele intelligentie

Minifilmfestival Visuele Intelligentie
Auditorium Breda – dinsdag 7 sept – 13.00 u

Op dinsdag 7 september a.s. vindt in het academiegebouw in Breda een minifilmfestival plaats over visuele intelligentie. Vanaf 1 uur ’s middags wordt er in het auditorium een reeks uiteenlopende films vertoond die gemaakt zijn door beeldend kunstenaars en ontwerpers. Alle studenten van AKV | St Joost zijn hierbij van harte uitgenodigd om te komen. Neem je vrienden mee! Het wordt een zeer boeiende middag, met werk van o.a. Zachary Formwalt, Itay Ziv, Jonathan Jarvis, Danny Yount en Herman Asselberghs.

Het minifilmfestival is georganiseerd door de drie lectoren van de academie: Camiel van Winkel (lectoraat beeldende kunst), Flip Bool (lectoraat fotografie) en Karel van der Waarde (lectoraat visuele retorica).

Het thema visuele intelligentie duidt op een moeilijk te omschrijven deelgebied van de menselijke geest, dat alle kunstopleidingen op hun eigen manier proberen aan te boren. Misschien is het wel het belangrijkste dat alle opleidingen van AKV / St Joost met elkaar gemeen hebben.

Gaat visuele intelligentie in de wetenschap vaak over waarnemingspsychologische aspecten zoals patroonherkenning en Gestalt, in de kunst en de vormgeving blijken er veel meer kanten aan te zijn.

Het programma omvat o.a. enkele fraaie filmtitels ontworpen door grafisch ontwerpers, een film over de relatie tussen het financiële systeem en de uitvinding van de fotografie, meditatieve oefeningen in het kijken naar niets, een visuele theorie van het heelal, een geanimeerde visualisatie van de kredietcrisis, en nog veel meer.

Indringend, spannend, grappig, onthutsend…. Niet te missen!

[afbeelding (videostill): Anna Franceschini, The Player May Not Change His Position (2009)]