LVR – 17 januari – academische stafreview

Lecturer, Assistent Professor, Associate Professor of Professor?
Lector lid van academisch committee, Universiteit van Nicosia, Cyprus.

Op 17 januari nam Karel van der Waarde deel aan de beoordelingen van acht universitaire medewerkers van de Universiteit van Nicosia. Het committee bestond uit 3 externe leden (Universiteit van Thessaloniki, Universiteit van Athene en Avans Hogeschool) en twee interne leden van de Universiteit van Nicosia. Op basis van een interview, portfolio, publicaties, CV, onderwijservaring, administratieve ervaring en toekomstplannen werd een advies gegeven over de academische rang van de kandidaten. Er zijn drie rangen voor professoren (assistant professor, associate professor en professor) en drie rangen voor docenten (assistant lecturer, associate lecturer en lecturer). Het is inmiddels de derde keer dat lector Karel van der Waarde deelnam aan dit committee.

Opvallend aan het proces waren de transparantie (alle beoordelingsrapporten zijn openbaar) en de gedegenheid (de procedure en criteria staan vast).

Heeft u vragen over dit onderwerp; klik op: Zend email naar het lectoraat
of bel lector Karel van der Waarde via het lectoraatsbureau:  088 5 257 370 (ma/di/wo)