LFO – publicatie – lezing Flip Bool: Materieel of Immaterieel verzamelen (pdf)

Materieel of immaterieel verzamelen
Lezing in het kader van de studiemiddag (Im)materialiteit / pdf-versie
12 april 2011 – auditorium AKV|St. Joost Breda
Hoewel de conceptuele kunst het objectmatige denken vanaf medio jaren zestig op losse schroeven heeft gezet, blijven musea ook in het digitale tijdperk vooral objecten verzamelen. Naast het maken van artistieke keuzes impliceert de museale verzamelpraktijk ook praktische overwegingen zoals ruimtebeslag. Dat is een van de redenen waarom musea veelal losse objecten verzamelen en geen complete projecten of oeuvres. Past het objectmatige denken nog in dit tijdsgewricht en zijn er digitale alternatieven denkbaar en/of wenselijk?

Download tekst en beeld van deze lezing als pdf-bestand. Met koppelingen naar diverse digitale fotoboeken op de website van het Nederlands Fotomuseum.

Link naar definitieve versie: Lezing_FLIPBOOL_(im)materialiteit_V1.4