LBK – opgenomen in de selectie “Best verzorgde boeken 2011”

Publicatie Valéry Proust Museum / White Cube Fever

De selectie Best Verzorgde Boeken van 2011 bestaat uit dertig boeken, alle in het vorig jaar verschenen.
Voor deze selectie tekent een jury die bestaat uit Jan de Boer (Studio Jan de Boer, Amsterdam), Frederike Huygen (designhistoricus, Amsterdam), Fokko Tamminga (Drukkerij ANDO, Den Haag) en Astrid Vorstermans (Valiz, boek- en culturele projecten, Amsterdam). Zij beoordeelden in totaal 338 inzendingen.
In het najaar zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2011 exposeren. Dan verschijnt ook de catalogus The Best Dutch Book Designs 2011 De Best Verzorgde Boeken. Later volgen diverse exposities in binnen- en buitenland.
De complete selectie Best Verzorgde Boeken 2011 vormt de Nederlandse inzending naar de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig. De uitslag van die jurering wordt op vrijdag 24 februari verwacht.

Valery Proust Museum / White Cube Fever
46 x 61 cicero (circa 208 x 275 mm)
48 pagina’s selfcover
ISBN 978-90-76861-26-5

bestellen: 14 euro + verzendkosten

Meer info over de publicatie?
Bel of zend een email naar het Expertisecentrum Kunst en Vormgeving.
Wilma Diepens (ma/di/wo) 088 5 257 370

Colofon Publicatie/Colophon Publication:
Redactie/Editor: Camiel van Winkel
Engelse tekstredactie/English editor: Janey Tucker
Vertaling voorwoord/Translation of preface: Janey Tucker
Grafisch ontwerp/Graphic design: Simon Davies
Druk/Printing: Lecturis, Eindhoven
Papier/Paper: Amber Graphic

Het ontwerp van deze publicatie is gebaseerd op het basisstramien van Wim Crouwel/Total Design voor tentoonstellingscatalogi van het Stedelijk Museum Amsterdam (1964-1984). The graphic design of this publication is based on a standard grid conceived and used by Wim Crouwel/Total Design for exhibition catalogues of the Stedelijk Museum Amsterdam (1964-1984).