LFO – Rijksmuseum werkt mee aan AmsterdamDam

Webarchief – AmsterdamDam binnenkort online!

Archiefbeelden van de Dam uit de website van het Rijksmuseum worden gekoppeld aan de website AmsterdamDam van het Expertisecentrum Kunst & Vormgeving. Het Rijksmuseum is hiermee de zevende samenwerkingspartner in dit project. Eerder werd samenwerking overeengekomen met: Nederlands Fotomuseum, Hollandse Hoogte, Maria Austria Instituut, Nationaal Archief/Spaarnestad Photo en Stadsarchief Amsterdam. Over enkele weken worden de eerste onderdelen zichtbaar. Op 1 oktober 2012 – de tweehonderdste verjaardag van de Academie voor Kunst & Vormgeving – is de website voltooid!

Abonneer uzelf op de AmsterdamDam nieuwsbrief

Meer informatie?
Bel of zend een email naar het Expertisecentrum Kunst en Vormgeving.
Wilma Diepens (ma/di/wo) 088 5 257 370

afbeelding: Gezicht op de Dam in Amsterdam, fotograaf: George Hendrik Breitner, (Rotterdam 1857-09-12 – Amsterdam 1923-06-05) (toegeschreven aan),  Collectie foto’s, Objectnummer RP-F-K89497