LBK – publicatie – onderzoeksrapport ‘De hybride kunstenaar’

Onderzoeksrapport ‘De hybride kunstenaar’ nu beschikbaar

Onder grote publieke belangstelling is op woensdag 7 maart in Hogeschool Sint-Lukas Brussel het onderzoeksrapport De hybride kunstenaar van Camiel van Winkel, Pascal Gielen en Koos Zwaan gepresenteerd. In dit rapport beschrijven de onderzoekers de beroepspraktijk van drie generaties afgestudeerden van beeldende kunstopleidingen in Nederland en Vlaanderen. Deze praktijk blijkt in toenemende mate in het teken te staan van een hybride vermenging van autonome en toegepaste artistieke werkzaamheden.

Download het rapport via deze link: EindrapportHybridiseringNLBE.pdf.

Een gedrukt exemplaar kost vijf euro en is op te vragen door een email te sturen aan Wilma Diepens.

Dit project is een samenwerking tussen het Lectoraat Beeldende Kunst van AKV|St. Joost (Avans Hogeschool), ’s-Hertogenbosch, en het lectoraat Kunstpraktijk in de Samenleving, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg.

Onderzoekspartners:
AKV|St. Joost (Avans Hogeschool), ’s-Hertogenbosch/Breda;
BAM Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, Gent;
Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg;
Hogeschool Sint-Lukas Brussel (W&K);
Mondriaan Fonds (voorheen Fonds BKVB), Amsterdam.

Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door personele en logistieke ondersteuning vanuit de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen; Sint-Lucas Beeldende kunst, Gent; en de Universiteit van Amsterdam.