LFO – 12 oktober – www.amsterdamdam.nl

Op vrijdag 12 oktober 2012 presenteerde Flip Bool – ter gelegenheid van zijn afscheid als senior collecties en onderzoek van het Nederlands Fotomuseum – zijn website over de geschiedenis van de Dam in foto’s. De site werd gebouwd door zeven medewerkers van het lectoraat fotografie van akvstjoost, Avans Hogeschool onder leiding van lector Flip Bool.

Zeven beeldbanken
Deze site omvat een selectie van 800 foto’s van de Dam, bijeengebracht uit zeven online archieven. Deze verzameling is voorzien van trefwoorden, op meervoudige wijze ontsloten via standpunten, fotografen, jaar van opname, etc. en via toelichtingen in onderling verband gebracht.

Zoeken
U kunt zoeken op objecten, gebruikers, gebeurtenissen en standpunten. Het hart van de site wordt gevormd door 40 beeldverhalen, geschreven door lector fotografie Flip Bool. Er zijn gestructureerde alfabetische ingangen, een chronologie en een bibliografie. Maar de site nodigt tevens uit tot associatief dwalen door de fotocollectie.

Surf naar: www.amsterdamdam.nl

Meer informatie?
Bel of zend een email naar het Expertisecentrum Kunst en Vormgeving.
Wilma Diepens (ma/di/wo) 088 5 257 370