EKV – 9 april – studiemiddag Visual Information Design

Wibowavesolympic

9 april 2013 | 14.00 u – 16.00 u
EKV-studiemiddag over datavisualisatie en infographics
Auditorium AKV|St. Joost, ‘s-Hertogenbosch

Sprekers
Karin Schwandt, Gert Franke en Wibo Bakker

Het thema van deze middag is information design en dan met name de specialisaties datavisualisatie en infographics. De visualisatie en animatie van informatie is een groeiend werkveld in de ontwerpwereld. Hoe staat het met deze evolutie van beeldtaal? Met deze achterliggende vraag zijn enkele vooraanstaande sprekers op dit gebied uitgenodigd.

Gert Franke en Karin Schwandt – van respectievelijk CleverFranke en Schwandt Infographics – presenteren hun visie op datavisualisatie en infographics. Hierbij putten ze uit hun eigen werk waarbij opdrachten voor een diverse reeks klanten aan bod komen, variërend van culturele organisaties tot ministeries en financiële instellingen. Daarnaast gaat ontwerponderzoeker Wibo Bakker in op de historische ontwikkeling van beeldtaal. Hierbij passeren in hoog tempo een aantal hightlights de revue zoals Isotype en de pictogrammen voor de NS en de Olympische Spelen.

Karin Schwandt begon haar carrière bij het tijdschrift Elsevier. Hier verzorgde ze twee jaar lang de infographics totdat ze in 2001 begon als freelancer. Nadat ze in 2003 de Infographics Jaarprijs won ging het snel met haar carrière. Tegenwoordig is ze eigenaar van het acht man tellende ontwerpbureau Schwandt Infographics in Houten. Grote opdrachtgevers zijn overheid,  semi-overheid en nieuwsmedia.
http://www.info-graphics.nl/

CleverFranke is in 2007 opgericht door Thomas Clever en Gert Franke. Beiden zijn opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het bureau is gevestigd in Utrecht en telt nu circa 7 medewerkers. Ze maken datavisualisaties voor een grote verscheidenheid aan klanten, reikend van universiteiten tot grote bedrijven.
http://www.cleverfranke.com/cf/nl/index.php

Wibo Bakker werkte enkele jaren als ontwerper aan grote huisstijlprojecten. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op de geschiedenis van huisstijlen, ontwerpbureaus en modernisme in Nederland. Daarnaast werkt hij als adviseur en onderzoeker op het kruispunt van ontwerp, communicatie en geschiedenis.

Een studiemiddag voor alle docenten en studenten van alle studierichtingen van AKV|St.Joost en andere geïnteresseerden. De lezingen en discussies worden gehouden in het Nederlands. This seminar will be in Dutch. For translation please paste this message into translate.google.nl

MEER INFORMATIE?
Bel of zend een email naar het Expertisecentrum Kunst en Vormgeving.
Wilma Diepens (ma/di/wo) 088 5 257 370