LFO – publicatie – www.amsterdamdam en Amsterdam Museum

59433-625-505

Het geluid van Amsterdam: soundscape en website
Persbericht Amsterdam Museum: “Vanaf 27 maart is het schilderij van de Dam van Breitner, dat de afgelopen maanden in het Stedelijk heeft gehangen, weer terug in het Amsterdam Museum. En nu met geluid! Voor dit schilderij uit ca. 1898 staat een installatie waarmee bezoekers kunnen luisteren naar de geluiden die eind 19de eeuw of in de jaren ’30 van de 20ste eeuw geklonken hebben op de Dam. Concreet is als uitgangspunt gekozen voor de jaartallen 1895, 1935 en 2012.”

Conservator Annemarie de Wildt over AmsterdamDam:

“Al kijkend spelen met het verleden van de Dam kan sinds een tijdje online op de mooie website De Dam als plaats van herinnering. Ongeveer 800 foto’s uit verschillende collecties tonen de objecten, standpunten, gebruikers en gebeurtenissen van de Dam. Het plein is al eeuwenlang het middelpunt van de stad, toneel van het dagelijks leven en van uitzonderlijke evenementen. Dankzij culturele producten als de geluidsinstallatie in het Amsterdam Museum en de website over de Dam zijn er weer wat lagen in de geschiedenis van deze plek te ontdekken.”

link naar de site van Amsterdam Museum