EKV – leeskringmiddag docenten

fundamentalismenNL

Leeskringmiddag “Creativiteit en andere fundamentalismen
28 januari 2014, 16 – 20 uur
Locatie: AKV|St.Joost
Onderwijsboulevard 256, ‘s-Hertogenbosch

Pascal Gielen geeft een contextuele toelichting op het essay ‘Creativitiet en andere fundamentalismen’ dat hij schreef in opdracht van het Mondriaan fonds. Aansluitend volgt een discussie onder leiding van Marnix van Boetzelaer over het essay en over de relevantie van deze tekst in relatie tot actuele onderwijsproblematiek. Toegang op basis van inschrijving en gelimiteerd tot docenten en medewerkers van AKV|St.Joost.

Uit de website van het Mondriaan fonds: “‘Creativiteit’ moet tegenwoordig. Niet alleen kunstenaars, ook bedrijfsleiders en beleidsvoerders worden tot creativiteit aangespoord. Zelfs gezinstherapeuten en conflictbemiddelaars worden aangezet om met meer creatieve oplossingen te komen. Creativiteit hoort tegenwoordig alleen maar in een positieve moraal thuis. Er wordt niets dan goeds van verwacht. Maar wat betekent het woordje nog wanneer zowat iedereen het verslijt? En waar komt deze honger naar creativiteit vandaan? Wijst die niet eerder op een sluipend verlies van werkelijke creativiteit? Dit essay richt zich vooral op de maatschappelijke context van creativiteit. Gedurende een reis van acht dagen vertelt Pascal Gielen het maatschappelijke (her)scheppingsproces van de creativiteit.”

Heeft u vragen over deze middag; klik op: Zend email naar het lectoraat
of bel het lectoraatsbureau: Wilma Diepens – 088 5 257 370 (ma/di/wo)