EKV-related: Michel van Dartel curates ‘What Walls Want’ by Simon Kentgens

What Walls Want

 

r_simon-kentgens---turning-wall-pakt-amsterdam  r_simon-kentgens---turning-wall-pakt-amsterdam-02

Datum: 5 mei tot en met 19 juni 2016
Kunstenaar: Simon Kentgens
Locatie: TETEM kunstruimte
Opening: 12 mei 2016 om 17:00 uur

 

Muren zijn geen passieve getuigen van wat er zich in ruimten afspeelt, maar spelen er een actieve rol in. Ze scheiden, begrenzen of beschermen mensen; ze laten je omhoog kijken als ze hoog zijn, afstand houden als ze grof gestuukt zijn, of onrustig voelen wanneer ze fel van kleur zijn. Zowel de waarneming van fysieke ruimte als de productie van sociale ruimte zijn het resultaat van dynamische interactie tussen mens en muur. De tentoonstelling ‘What Walls Want’ van Simon Kentgens toont dat de muur je daarbij altijd, bewust of onbewust, laat weten wat hij wil.

Curator: Michel van Dartel (lector Avans)

www.simonkentgens.com
www.tetem.nl