MC – conference presentation – ICIDS Madeira, Portugal

Deze week vindt de tiende editie plaats van de International Conference on Interactive Digital Storytelling (ICIDS2017) in Madeira, Portugal. Lector Michel van Dartel en kenniskringlid Sarah Lugthart presenteerden vandaag hun paper Plans versus Situated Actions in Immersive Storytelling Practices, gebaseerd op onderzoek dat Sarah uitvoerde in relatie tot de minor Research in Immersive Storytelling van AKV|St.Joost en CMD ACUE.
De paper was opgenomen in de eerste sessie van de dag gericht op story design. Verschillende onderzoekers deelden hun inzichten over hoe story design voor interactieve verhalen werkt: Melissa Roemmele presenteerde bijvoorbeeld de DINE authoring tool, waarmee schrijvers interactieve verhalen kunnen ontwikkelen. Hannah Wood deelde haar ervaringen met het ontwikkelen van playable stories, waarvoor ze literaire principes vertaalt naar een meer dynamische manier van vertellen. De presentatie van Sarah sloot de sessie af met onderzoek dat inzicht geeft in het verband tussen de methode van design en het werk wat daar uit volgt.
De proceedings van de conferentie zijn gepubliceerd bij Springer: http://www.springer.com/la/book/9783319710266