MC – conference presentation – researchers awarded “best Work in Progress” at TEI2018 in Stockholm

stockholm_antal

Het onderzoek dat Antal Ruhl in samenwerking met Alwin de Rooij (Tilburg University) en Michel van Dartel (Caradt) binnen het lectoraat Mensgericht Creëren van Caradt uitvoert, won vandaag de prijs voor het beste ‘work in progress’ op de 12th International Conference on Tangible, Embedded and Embodied Interaction in Stockholm. Het winnende paper, ‘The Artistic Potential of Tactile Vision Interfaces: A First Look’, rapporteert hoe Ruhl middels design research de artistieke potentie beoogt te openen van interfaces die de kwaliteit van visueel waarnemen vertalen naar gewaarwording door de huid. De interface die Ruhl daarvoor ontwikkelt maakt het mogelijk voor kunstenaars om zich bekend te maken met deze relatief onbekende ervaring van ‘zien door de huid’ en om er rudimentaire artistieke experimenten mee uit te voeren. Dit onderzoek is complementair aan wetenschappelijk onderzoek op dit gebied doordat de beoogde design research aanpak het onderzoeksdomein opent voor meer ervaringsgerichte exploratie, dat naast artistieke ervaringen op termijn ook weer nieuwe wetenschappelijke vragen kan oproepen.

TEI 2018 is the 12th annual conference dedicated to presenting the latest results in tangible, embedded, and embodied interaction. It is held 18th to 21st March 2018 in Stockholm, Sweden. This year the theme of the conference is Post-digital Design.