Caradt – lectures – Studenten op onderzoeksstage naar Berlijn

Twaalf studenten van de opleidingen Communication & Multimedia Design en Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp van AKV|St.Joost nemen 8 t/m 12 april deel aan het onderzoeksprogramma Dérive Berlin Spring School 2018.

Onderzoekservaring
Dérive Berlin Spring School is georganiseerd door Avans Hogeschool, in samenwerking met Belius Foundation (Berlijn) en het Centre of Applied Research for Art, Design & Technology (Caradt). Het programma biedt studenten een begeleide leer- en onderzoekservaring binnen een omgeving van cutting-edge projecten op het snijvlak van kunst, design en technologie. De deelnemers dompelen zich een week onder in de creatieve stedelijke ruimte van de Duitse hoofdstad om hun onderzoeksvaardigheden en -vermogens te vergroten en impulsen op te doen voor hun eigen creatieve werk.

Studenten pilot 2018
De editie in 2018 is een pilot, die bij succes jaarlijks herhaald wordt. Er zijn twaalf studenten uitgekozen om deel te nemen aan deze onderzoeksstage, vier van elk van de drie deelnemende academies.29112017Berlin web
Praktijkgericht onderzoek in multidisciplinaire teams
De studenten gaan één week praktijkgericht onderzoek doen in kleine teams binnen het netwerk van Belius Foundation. De algemene doelstelling is de toepassing van specifieke vaardigheden binnen een multidisciplinair team in een cultureel uitdagende stedelijke omgeving. Na voorbereiding en de formulering van een specifieke onderzoeksvraag, zullen kleine groepen studenten in relevante lokale organisaties, bedrijven en initiatieven aan het werk gaan, onder supervisie van onderzoekers van Caradt en Belius.

Documentatie
Het onderzoeks- en probleemoplossingsproces, inclusief stadsexcursies, prototyping, ideation labs, expertbijeenkomsten en gebruiker/klant gesprekken, wordt door de studenten gedocumenteerd in een medium naar keuze. De documentatie is de belangrijkste uitkomst van de Dérive Spring School. Deze worden gepresenteerd op het slotevenement op 12 april in Berlijn.