Onderzoeksreis van Erik Hagoort naar San Diego

Kenniskringlid Erik Hagoort verbleef  12 dagen in de Verenigde Staten voor zijn lopende onderzoek voor Caradt. Hij sprak met kunstenaar Kirsten Leenaars en kunsthistoricus Grant Kester over hun visie op ‘artistic agency’, onderwerp van zijn lopende onderzoek voor Caradt.

Kirsten Leenaars is hoofddocent Contemporary Practices aan de School of the Art Institute of Chicago. Grant Kester is professor kunstgeschiedenis en hoofd van de faculteit beeldende kunst van de Universiteit van California.

Grant Kester
Meeting Grant Kester in his office at the University of California, San Diego.

Naast deze gesprekken presenteerde Hagoort de Engelse editie van zijn recente boek  ‘I don’t know what you are going to say’ in het Smart Museum van de Universiteit van Chicago. Een uitgebreider verslag van de onderzoeksreis, lees je in Artistic Agency USA.

De reis is mede mogelijk gemaakt door Caradt en de Universiteit Antwerpen.