AM – event – Studium Generale: De Koppige Maker – 4 oktober 2018

De Koppige Maker – Donderdag 4 oktober 2018
10.00 – 18.00 uur
Gebouw AKV|St.Joost, Beukenlaan 1 – Breda

De-Koppige-Maker-versie-1
Op donderdag 4 oktober 2018 organiseert Caradt (Centre of Applied Research for Art, Design & Technology) een Studium Generale met als thema: De Koppige Maker. De dag voor studenten van AKV|St.Joost en de twee opleidingen Communication & Multimedia Design van Avans vindt plaats in Breda, Beukenlaan 1, op de locatie van AKV|St.Joost.

De Koppige Maker
Tijdens deze editie van het Studium Generale proberen we er gezamenlijk achter te komen of koppige ontwerpers meer kunnen zijn dan hippe decorateurs of slimme ‘solution monkeys,’. En of koppige kunstenaars een rol van betekenis kunnen spelen buiten de eigen vertrouwde omgeving van culturele presentatiepodia. Kunnen koppige makers eigenzinnige alternatieven formuleren voor gangbare praktijken, of reageren ze vooral op het werk van anderen? Kortom: zou een maker eigenlijk wel koppig moeten zijn?

Programma
Het programma van De Koppige Maker biedt lezingen, workshops, presentaties en performances van makers uit binnen- en buitenland. De studenten van AKV|St.Joost en de opleidingen Communication & Multimedia Design van Avans zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het programma is een zoektocht naar verschillende verschijningsvormen van creatieve koppigheid.
Bekijk het volledige programma op de website.

Programma

  • 09.30               Inloop (locatie AKV|St.Joost – Beukenlaan 1, Breda)
  • 10.00 – 10.30 Opening door lector Sebastian Olma, Atrium
  • 10.30 – 13.00 Lezingen en Workshops
  • 13.00 – 14.00 Lunch, Atrium
  • 14.00 – 16.30 Lezingen en Workshops
  • 16.30               Afsluiting met een borrel
  • 18.00               Einde

De Koppige Maker is een initiatief van Caradt (Centre of Applied Research for Art, Design & Technology) van Avans Hogeschool. Caradt is een samenwerkingsverband tussen de academies voor Kunst en Vormgeving (AKV|St.Joost), Communicatie & User Experience (CMD, ACUE) en Industrie en Informatica (CMD, AI&I).