AM – expositie – Martine Stig exposeert in Kadmium, Delft

Martine Stig
Expositie DEEP/FLAT ©Martine Stig

Caradt-onderzoeker en fotograaf Martine Stig exposeert haar werk in Kadmium in Delft van 19 oktober tot en met 26 november 2018. Haar werk is onderdeel van de duo-expositie DEEP / FLAT, samen met Stephan Keppel.

Perspectief staat centraal in DEEP / FLAT. Hoe bepaalt onze manier van kijken wat we zien? Zoomen we in of kijken we juist van een afstand? En wat doet dat met wat we zien? Voegt onze blik er nieuwe lagen aan toe? Of abstraheert hij juist? Verruimt of vertekent hij?

Beide kunstenaars gebruiken de metropool als speeltuin voor hun ideeën. De grote stad, anoniem of juist al te herkenbaar, is het decor van verschillende manieren van kijken. Waar Keppel onze huidige blik bevraagt, daar speculeert Stig juist over een nieuwe manier van kijken. Waar Keppel uitnodigt om het overbekende opnieuw te beschouwen, alleen al door vanuit een andere hoek te kijken, daar verkent Stig een geheel nieuw terrein; een wereld die we nog niet kennen maar die wel al besloten ligt in de wereld van nu.

De expositie is van 19 oktober tot en met 26 november te bekijken in Kadmium, Delft. Bekijk hier de Publicatie DeepFlat.