MC – publication – Michel van Dartel pleit voor nadruk op kritisch denken

“Het is belangrijk dat je kritisch kunt denken,” zegt lector Michel van Dartel in een artikel in hogeschoolblad Punt over robotisering en de arbeidsmarkt . “Technologie werkt vooral bij werkzaamheden die je kunt standaardiseren. Robots worden steeds slimmer en creatiever, maar machines blijven het afleggen tegen de mens als het gaat om het bedenken van waar de oplossingen die zij leveren toe dienen.”

Magazine Punt

In het artikel wordt aangehaald dat studenten van nu moeten worden voorbereid op de veranderende samenleving waarin robots en computers steeds meer werkzaamheden gaan overnemen. Van Dartel is één van de geïnterviewden. Hij nuanceert het beeld dat robots mensen uit de arbeidsmarkt zullen verdringen. “Wat robots nu en in de toekomst kunnen, wordt steevast overschat. De technologische industrie heeft er namelijk baat bij meer te beloven dan ze kan leveren,” legt Van Dartel uit.

Lees het hele artikel over robotisering in het magazine Punt.