BAD – research – Nieuw lab voor onderzoek door kunstenaars en wetenschappers

In maart 2019 wordt een nieuw laboratorium gebouwd in de voorhal van de kunstacademie aan de Parallelweg in Den Bosch. In dat laboratorium, de Material Incubator (Mi), wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling en de gebruiksmogelijkheden van biobased materialen, zoals mycelium en algae. 

© Roya Aghighi, Biogarmentry, Living textiles (één van de kick-of projecten van Material Incubator)

Unieke samenwerking in Mi

In Mi wordt onderzoek gedaan door onderzoekers van het lectoraat Biobased Art and Design, onder leiding van lector Elvin Karana. Uniek aan Mi is dat kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers er op een gelijkwaardige manier samenwerken. Er wordt samengewerkt met laboratoria in Rotterdam (Blue City / Willem de Kooning Academy) en in Delft (TU Delft / Industrieel Ontwerpen). Het Avans Centre of Biobased Economy is partner in het laboratorium.