Caradt – event – Studium Generale 2019 – Out of Order: Challenge the Order of Things

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Caradt een Studium Generale met als thema Out of Order: Challenge the Order of Things. Het Studium Generale vindt plaats in ‘s-Hertogenbosch op de locatie van AKV|St.Joost.

Kritische houding

Kunst en ontwerpen kunnen een belangrijke rol spelen binnen maatschappelijke ontwikkelingen die claims over de “natuurlijke” orde van de dingen kritisch bevragen. Vandaag de dag – terwijl het Antropoceen zich voor onze ogen ontvouwt – is een verantwoordelijke en kritische houding van studenten kunst en ontwerpen urgenter dan ooit. Het Studium Generale wil deelnemers dan ook uitdagen om bestaande, hedendaagse situaties te problematiseren en gezamenlijk alternatieve zienswijzen op een wenselijke toekomst te verkennen.  

Programma

Het programma bevat lezingen en workshops voor studenten en docenten van AKV|St.Joost, de opleidingen Communication & Multimedia Design in Breda en Den Bosch en het Master Institute of Visual Cultures. Het grootste deel van het programma wordt ingevuld door docent-onderzoekers van de drie lectoraten van Caradt.

Studenten en docenten van de betreffende academies zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze inspirerende dag. Lees het complete programma op de site.

Caradt organiseerde twee keer eerder een Studium Generale in 2017 en 2018. De thema’s waren Into the Wild en De Koppige Maker.

Out of Order is een initiatief van Caradt/Avans Hogeschool. Caradt is een samenwerkingsverband tussen de academies voor Kunst en Vormgeving (AKV|St.Joost), Communicatie & User Experience (CMD, ACUE) en Industrie en Informatica (CMD, AI&I).